Kanaliziranje in radiestezija

 

KANALIZIRANJE

 

 

 

Beseda ‘channel’ izhaja iz angleškega jezika in pomeni kanaliziranje sporočil. Prek kanaliziranja energij pride do intenzivne oblike komunikacije med ljudmi in bitij iz drugih dimenzij. Kanaliziranje imenujemo komunikacije s svetom duhov, bogov, polbogov, vodnikov, angelov in drugih spiritualnih bitij, entitet. Slednje so poznale praktično vse družbe sveta: od starodavnih vračev in šamanov in zdravilcev do novodobnih sledilcev spiritualnih praks.

Bitja svetlobe želijo pomagati človeštvu kakor tudi posamezniku. Spodbujajo njihovo prebujanje in pomagajo pri premagovanju vsakodnevnih ovir.

Ne zavedamo se vedno, da smo vodeni, čeprav slutimo, da nekaj posega v naše življenje, še posebej ob nenadnih obratih v danih okoliščinah. Najverjetneje pa smo doživeli tudi nekaj izkušenj, za katere brez kančka dvoma vemo, da nas je skoznje vodil Stvarnik. Včasih se kanalizirano sporočilo pojavi spontano. Vesolje nam »priskoči na pomoč«. »Bog me je pogledal skozi ta velika okna« in podobne miselne prispodobe uporabljamo, ko se nam zadnji hip reši (na videz nerešljiva) težava. Prav za težave današnjega časa, tako telesne kot tudi duševne narave, kanaliziranje sporočil odpira nove rešitve. Lahko so nam nasveti in odgovori, denimo pri pogosto odprtih vprašanjih življenja tukaj in po smrti. Postane potovanje do nas samih, potovanje v srečo.

 

Vloga medija pri kanaliziranju

Individualno kanaliziranje je prenašanje sporočil tvojega duhovnega vodstva. Naši duhovni vodniki do potankosti poznajo našo dušo, učenja, namene in usodo, ki smo jo zase izbrali še pred prihodom na ta planet. 

Medij je posrednik med tostranskim in duhovnim svetom. Medij si bo vedno prizadeval pomagati ljudem, začutil bo lastno povezanost z duhovnim svetom in znal opogumiti človeka. Medij je dolžan oz. moralno zavezan, da posreduje spraševalcu pravo sporočilo, iskreno in resnično. Pri tem pride pogosto do sprememb izraza na obrazu, gestike in tudi glasu medija. Običajno medij uporablja enega od štirih kanalov, ki služijo za pretočnost sporočil iz vesolja – od Izvora. To so jasnovidnost, jasnoslušnost, jasnočutnost, jasnovednost. Medij ot. kanalizator je lahko vsakdo, ki je v dobrem psihičnem ali telesnem stanju. Kanaliziranje sporočil postane nevarno takrat, kadar si nekdo življenje usmerja le po sporočilih in se odreče lastni sposobnosti odločanja. Prav samovoljno ravnanje je namreč najpomebnejši vidik duhovnosti. Kanalizirana sporočila so lahko podpora pri razvijanju naše osebnosti. Kanaliziranje postane potovanje do nas samih, potovanje v srečo. 

 

Kanaliziran vpogled

Vpogled ali angleško ‘reading’ je razlaga trenutnega celostnega – fizičnega, umskega, čustvenega in duhovnega – stanja posameznika. Nekateri mu pravijo energijska diagnostika, dušni zapis, akaški zapisi, drugi kanalizirano sporočilo.
Vpoglede delam v živo ali na daljavo. Sporočila se začnejo prosto prelivati skozi moje zavedanje, energijo in frekvence, misli, govora, čutenja preko moje roke in nihala ali pisala na papir.

 

Zakaj ne prejmemo sporočil izvora?

Včasih (pogosto) ne slišimo oz. čutimo vidimo ali kako drugače zaznavamo sporočila iz vesolja od Izvora. Za to obstajajo mnogi razlogi:

 • Morda ne vemo, kako sporočilo slišati, čutiti ali videti.
 • Bojimo se, da nas bo Stvarnik nadzoroval, zato se namenoma zapiramo pred njim.
 • Verjamemo v kaj drugega, na primer v halucinacije ali fantazije.
 • Strah pred novostjo, priložnostjo, raje se vdamo udobju in ne storimo koraka v neznano.
 • Strah pred uspehom, ker menimo, da si ne zaslužimo dobrega.
 • Naše misli dušijo sodbe in zamere do sebe in drugih.
 • Nezmožnost ljubezni do sebe, do stvarnika.
 • Nismo prosili za »pomoč«, četudi nam vesolje ponudi pomoč, je ne sprejmemo. Zakon svobodne volje, preprečuje pomoč višjim sferam, da bi nam pomagali, če sami to odklonimo.

 • Želimo si, ali pričakujemo drugačen odgovor od tistega, ki nam ga ponuja vesolje.

 • Svojo pozornost obračamo drugam, saj smo prezaposleni, v stresu, utrujeni ali pod vplivom kemičnih snovi, na primer kofeina, alkohola, nikotina, sladkorja in drugih poživil.

 • Ali imamo mentalne in zdravstvene težave, bolezni.

Več kot 90 % ljudi ne živi iz svoje duše – po svoji prvotni dušni matrici… to je EDINI razlog za njihovo pomanjkanje. (pomanjkanje ljubezni, denarja, zdravja, priložnosti…)

Kanaliziranje je odlična in hitra tehnika za vaše samospoznanje, za življenje polno obilja na vseh področjih, ki ga predstavljate kot edinstveni, ne ponovljiv primerek na tem planetu. Kanaliziranje NI zdravljenje; ne spreminja ničesar, je šele priložnost za nadaljno delo. 

 

Človek ima svobodno voljo znotraj matrice. To je super, saj nam svobodna volja omogoča več svobode, boste pomislili. Ja, načeloma se strinjam. Vendar težava nastane, ko človek ne živi po svoji »dušni matrici« po kateri je bil prvotno ustvarjen in izbira »napačne odločitve«.

Ena izmed ključnih stvari v procesu osebne transformacije pa je vsekakor zavedanje vsakega posameznika, da je sam odgovoren za kvaliteto svojega življenja in njegova pripravljenost za konkretne aktivne spremembe v svojem vsakdanjem življenju. Ljudje zlahka zapademo v vlogo žrtve in pozabimo, da nam je dana moč kreacije, ki nam omogoča, da s spreminjanjem našega notranjega sveta in doživljanja, ustvarjamo nove, drugačne izkušnje v zunanjem svetu.

Narava naše realnosti je namreč vibracijska in se odziva na našo osnovno vibracijo, le-to pa določajo naši pogledi, prepričanja, čustva, namere in naše zavedanje kot tako. Nihče ne more ničesar storiti namesto nas, lahko nas zgolj vodi in podpre v našem procesu transformacije. Kozmični zakon svobodne volje nam omogoča, da smo mi tisti, ki izbiramo in na koncu koncev tudi izberemo kaj želimo izkušati v konkretni inkarnaciji.

Ko se ob rojstvu spustimo v telo, praviloma pozabimo na vse dušne dogovore, ki smo jih sklenili z namenom, da preko konkretnih izkušenj osvojimo pomembna spoznanja in dušne lekcije, katerih edini cilj je dvigovanje zavedanja in (preko preseganja polarnosti) vračanje v izvorno stanje enosti s stvarstvom.

Ta pozaba o kateri je govoril že starogrški filozof Platon nas pogosto pahne v matrico žrtve, vse dokler nismo pripravljeni sprejeti polne odgovornosti za svojo dušno pot in ozavestiti vse mehanizme in blokade, ki nas na tej poti zavirajo.

Namen duše je izkušanje, naša osebnost pa se praviloma zatakne v igri dobrega in slabega, kar nam onemogoča, da bi prepoznali pomembne dušne lekcije in spoznanja, ki nas lahko osvobodijo in izpolnijo.

Vsak se odloča sam. In prav je tako. Kdor pomaga sebi, pomaga mnogim.

Vsi smo povezani. 

“Človek se mora dobro zavedati svoje človečnosti, ki je dana od stvarnika, sicer se bomo znašli v rokah transhumanistov, ki bodo lahko z nami počeli, kar si bodo zaželeli. Ko bodo to enkrat uzakonili, bodo ljudje nemočni.  Zavedati se moramo svoje veličine, da smo produkt narave in imamo svojo genialno unikatnost in sposobnosti. Naša prva naloga je ozavestiti sebe in postati to zavedanje tudi v praksi in ne le v teoriji. Pripravljeni moramo biti sprejeti odgovornost za sebe in se tudi povezati.” Zapisala Dijana Tara Sever.

 


 

RADIESTEZIJA

 

Radiestezija je paranormalna sposobnost človeka priklicati iz univerzalnega kozmičnega polja informacijo, ki jo zabeleži radiesteziski instrument - nihalo v obliki simbola.   Francoski duhovnik Abbe Bouly je leta 1930 skoval besedo Radiesthesie – radiestezija, katera izhaja iz grške besede občutljivost in latinske žarčenje. To je splošno ime za iskanje sevanj izven elektromagnetnega polja z nihalom, bajalico, L antenami in biotenzorjem.   Radiestezija je zelo stara veda, saj še danes največ uporabljamo oblike nihal, kakršna so našli v grobnicah starega Egipta v Dolini kraljev.Ta nihala datirajo v čas 4.500-3.500 let pred našim štetjem. Najstarejše slike bajalic so našli v neki jami v južni Franciji iz obdobja 15000 let pred našim štetjem. Tudi Mojzes je na gori Horeb s palico priklical vodo iz skale. Kitajci, Hindujci, Egipčani, Perzijci, Medičejci, Etruščani, Grki in Rimljani so tisočletja gojili umetnost in znanost iskanja vode ali rude z viličasto palico in z nihalom.   Mnogi francoski bajaličarji so bili obsojeni čarovništva in so z življenjem plačali svoje ukvarjanje z radiestezijo. Med žrtvami sta bila tudi baron Beausoleil in njegova žena Marine de Bertereau, katera sta odkrila nekaj sto donosnih rudnikov. Tudi danes cerkev ni naklonjena radiesteziji, čeprav so bili duhovniki v Franciji v 19. stoletju prvi, ki so se ukvarjali z radiestezijo in izdali literaturo.   V današnjem času je mnogo držav uradno priznalo radiestezijo, v nekaterih državah pa morajo pred gradnjo objektov obvezno predložiti radiestezijski pregled h gradbenemu dovoljenju za javne ustanove. Vsako dejanje ali dogodek pusti energetski informacijski zapis. Sposoben radiestezist vam s pomočjo nihala odgovori na vprašanje.  

Radiestezija je metoda, kjer s pomočjo posebnih inštrumentov dobimo informacijo ali odgovor iz tako imenovanega univerzalnega energetskega polja (akaša). S to metodo iščemo škodljiva zemeljska in tehnična sevanja, podzemeljske vodne tokove ter blagodejna sevanja v bivalnem prostoru ali na delovnem mestu. Z radiestezijo lahko tudi diagnosticiramo, lahko iščemo izgubljene predmete ali osebe, preverjamo primernost določenega živila ali pijače, iščemo podzemne rudnine ali vodo itd.

Vse, kar nas obdaja, oddaja impulze, signale ali vibracije. Blagodejna in škodljiva sevanja, ki so po izvoru zemeljska, kozmična ali tehnična, so sestavni del življenja ter v veliki meri vplivajo na naše počutje in zdravje. Če se brez očitnega razloga zjutraj zbujamo utrujeni, če se doma na nekaterih mestih ne počutimo prijetno, če se na delovnem mestu hitro utrudimo in nas tarejo različne zdravstvene tegobe, nam je lahko v veliko pomoč radiestezija.

V naravi najdemo območja in predmete z različno duhovno močjo. Če ima biopolje veliko večjo duhovno moč od človeka, ki ga skuša izmeriti, mu ga ne bo uspelo pravilno izmeriti, ker s svojim duhovnim stanjem njegove moči ne bo zaznal, je ne bo dosegel. Praksa je pokazala, da človek lahko izmeri le stanja z nižjo duhovno močjo od njegove, kvečjemu še stanja z malenkost višjo duhovno močjo.

Kdor hoče meriti visoke moči, mora imeti visoko duhovno moč. Človek lahko okrepi svojo duhovno moč, pa ne zato, da bi lahko meril, ampak je visoka duhovna moč nujno potrebna, da bi človek ohranil svoje zdravje in življenje v današnjem okolju in na tem planetu.

»Radiestezija po starem« je iskala škodljiva mesta v naravi in določala ukrepe za zaščito pred škodljivim sevanjem, podzemnimi vodnimi tokovi, radioaktivnostjo iz naravnega ozadja, globalnimi mrežami, elektromagnetnim sevanjem, premočnimi geomantičnimi točkami, uroki, elementali in entitetami.

Vse prej našteto so naravni pojavi, so lastnosti narave ali pa lastnosti ljudi. Če človeku škoduje narava in če mu škodujejo človeške lastnosti, potem takšen človek ni prilagojen okolju, je tako, kot da ne bi bil s tega planeta.

Poudariti je treba, da nobena lastnost narave naravi ne škoduje. Narava oblikuje okolje − vse njene rešitve so prave. Narava zna kar sama obnoviti ravnotežje, ima silno veliko moč. Človek ne more uničiti narave, lahko uniči le svoje bivalno okolje, in to do tolikšne mere, da lahko v njem umre, toda narava se ne bo nikoli pokončala. Človek, ki je del narave, bi moral v njej preživeti tako, da mu ne bi povzročala bolezni.

Tak pristop k zdravju in dobremu počutju so ljudje poznali že od nekdaj, po trenutno znanih podatkih vsaj od mlajše kamene dobe naprej.

 

V biopolju sta skrita polje moči in informacijsko polje

Vsako biopolje ima določeno moč. Avra mora imeti dovolj moči, da se človek lahko umesti v svoje okolje in se v njem dobro počuti. Poleg moči ima avra tudi informacijsko polje, kjer so navodila oziroma program za delovanje fizičnega telesa in nesnovnih teles.. V biopolju so vse stvari med seboj povezane, zato tudi surova moč vpliva na informacijsko polje.

Po najnovejših spoznanjih biologije obdaja naše celice informacijsko polje. Oskrbuje jih z informacijami, nujnimi za njihovo delovanje. Med lastnostmi informacijskega polja, ki jih lahko merimo z radiestezijsko metodo, so: čistost informacije, motnja informacije, jakost informacije, količina informacije, gostota informacije in razpršenost informacije. Vse te lastnosti je mogoče izmeriti kar z merjenjem avre. 

Čistost informacije poveča osredotočenost moči v biopolju, motnja informacije povzroči razpršenost moči, jakost informacije omogoča stabilnost biopolja, količina informacije pa se povečuje z naraščajočo močjo v biopolju.  

Gostota informacije se zmanjšuje, ko se začne rušiti ravnotežje v fizičnem telesu in duhovnih telesih. V prilogi lahko poiščete matrico GOSTOTA INFORMACIJE. Izmerjene lastnosti nam dajo podatke o ogroženosti in zdravju fizičnega telesa in nesnovnih teles.

Fizično telo je še najmanj povezano z okolico, čeprav vemo, da je odvisno od nje. Eterično telo je že bolj vpeto v okolico, čustveno telo še bolj in tako naprej do kavzalnega telesa, ki je povezano s celotnim stvarstvom. Človek je s svojimi telesi več ali manj povezan s celotnim vesoljem, zato s pomočjo radiestezije prodre povsod, ker je tudi on s svojimi duhovnimi telesi povsod.

Če ima oseba razpršeno moč, je ta moč lahko enako velika kot v primeru, če ima osredotočeno moč, vendar zelo nevarna, ker ruši ravnotežje drugih šibkejših ljudi, jim ustvarja entitete.

Če pa je gostota informacije zelo nizka, to drugim ljudem v okolici ne škodi, je pa slabo za posameznika, ker ima porušeno ravnotežje, vendar njegova bolezen drugim ljudem ne ustvarja entitet. Če ima oseba porušeno astralno telo, je skoraj gotovo prešibka za okolje, v katerem živi.

 

Vodna in ognjena moč – Jin in Jang – Ši in Sa

Naša kulturna dediščina imenuje temeljni duhovni sili vodna in ognjena moč, kitajska kultura jim pravi jin in jang, na japonski Okinavi pa ju poznajo kot ši in sa. Ne vem natančno, katero od ši in sa pojmujejo kot vodno ali ognjeno moč. Najbolj univerzalno pa ju lahko definiramo z vrtincema moči. Vrtinec moči se pri vodni moči vrti v desno, in je usmerjen navzgor, pri ognjeni pa v levo in je usmerjen navzdol. Vodna moč deluje navznoter, ognjena pa se širi navzven. 

Za tak način ugotavljanja potrebujemo nihalo, zato so različne kulture ti dve moči poimenovali z besedami in opisom. Vodno moč ima vse, kar je votlo, nizko, črno, žensko, ognjeno moč pa vse, kar je polno, visoko in ozko, belo in moško. Torej ženska − jin, moški – jang. Opisov teh dveh sil je še veliko, vendar so vsi nenatančni, saj poskušajo z besedami opisati nesnovno. Če napolnimo steklenico z vodo in jo postavimo pokonci, bo imela ognjeno moč, če jo poležemo, pa vodno moč. 

Tudi opis z načinom vrtenja je pravilen samo do določene mere, saj velja le na naši zemljepisni širini. Okoli ekvatorja se omenjena vrtinca vrtita prav nasprotno. Sprememba se zgodi pri zemljepisni širini okoli 33 stopinj.

Najpomembnejše pa je, da sta to različna potenciala moči, ki sta naravni pojav, lahko bi rekli fizika temne snovi, in sta zelo pomembna za življenje in človeka. Ljudje so že v pradavnini ugotovili, da se najbolje počutijo na zemljišču s poljem, ki je združeno iz obeh vrtincev moči. Združeni vrtinec so naši predniki imenovali zemeljska moč. Vrtinec zemeljske moči se vrti izmenično, nekaj časa v levo, nato v desno, torej je usmerjen nekaj časa navzdol, nekaj časa pa navzgor.

Če ima človek v svoji avri zemeljsko moč, je mnogo močnejši kot tedaj, če ima samo vodno moč ali ognjeno. Tudi to so vedele vse stare kulture na Zemlji, tudi naši predniki, ki so živeli na območju naše dežele, mi pa smo pozabili. 

Če ima človek samo vodno ali ognjeno moč, to samo po sebi ni škodljivo, je pa veliko bolje, če ima zemeljsko moč. Ko se v človeku združita vodna in ognjena moč, postane njegovo duhovno telo najmanj za več decimalnih mest močnejše, človek postane močnejši od večine naravnih pojavov, ki so mu prej škodovali.

Če pri merjenju gostote informacije ugotovimo, da je porušeno astralno telo, pomeni, da ima oseba entitete, torej je šibkejša od naravnih pojavov, s katerimi je v stiku. Taka oseba ima samo vodno ali ognjeno moč. Sistem se uravnoteži tako, da se osebi podeli zemeljsko moč. Samo v tem primeru bo postavljeno ravnotežje trajno, sicer ga bo treba neprenehoma obnavljali.

Če se osebi podeli zemeljsko moč, mora v prihodnje tudi živeti v takem polju, sicer se duhovno telo približno čez 10 dni znova razkroji ali v vodno ali v ognjeno moč. V preteklosti so se ljudje naseljevali na območja, ki so že imela zemeljsko moč. Če takega območja ni bilo, so se naselili tam, kjer je bilo mogoče zemeljsko moč vzpostaviti z manjšimi posegi v naravo.

 

Moč v biopolju

Moč naše avre je zelo pomembna, saj zasledujemo cilj, da mora biti naša moč večja od moči vseh naravnih pojavov v okolici. Pri tem k naravnim pojavom prištevamo tudi elektrosmog, saj je postal del našega okolja. Zelo visoka zemeljska moč žal človeku še ne zagotavlja ravnotežja, ker ima vsak človek še svojo svobodno voljo. Potem se lahko zgodi, da se človek z veliko močjo odloči za to, da začne rušiti samega sebe. Nikoli ne more imeti tolikšne moči, da z njo ne bi mogel porušiti sebe.

 

Mejna znanost

Izraz radiestezija je v splošni rabi šele od 1930, ko ga je prvič uporabil francoski duhovnik in radiestezist M. L. Bouly. Beseda je latinsko-grškega izvora in v dobesednem prevodu pomeni "čutiti sevanje". Po mnenju slovenskega radiestezista Igorja Ziernfelda je radiestezija še veliko več; omogoča namreč, da ob pomoči radiestezijskega pripomočka dobimo želeno informacijo. To pa uvršča radiestezijo med mejne znanosti. Med številnimi teorijami, ki skušajo pojasniti ozadje nadčutnih pojavov, je najbolj prepričljiva hipoteza o univerzalnem bioinformacijskem polju, iz katerega lahko vsak trenutek dobimo informacije o vsem.

 

Radiestezija torej pomeni sposobnost ustvariti povezavo med neznanimi energijami iz univerzalnega energetskega polja in radiestezijskim instrumentom. Kje vse se uporablja?

Dandanes se radiestezisti ne ukvarjajo samo z odkrivanjem škodljivih sevanj, določanjem lokacij za gradnjo hiš ter iskanjem najprimernejših mest za gojenje rastlin in rejo živali. Postavljajo tudi zdravstvene diagnoze, zdravijo z nihali ter preverjajo in osvetljujejo marsikaj, kar je povezano s povečanjem kakovosti življenja: življenjsko moč, bioenergetski potencial, hrano in pijače, naravno okolje, najugodnejši položaj glave pri spanju, posameznikov bioritem, medsebojne odnose, najprimernejše drage in poldrage kamne, naravne elemente, kovine, vitamine in terapije za posameznika, odkrivajo ovire na poti do uspeha, razkrivajo, ali se bo rodil deček ali deklica … Radiestezisti so nepogrešljivi tudi pri odkrivanju naftnih vrelcev in vodnih izvirov. Žal njihovo znanje še vedno izrabljajo za vojaške namene ter odkrivanje pomembnih strateških ciljev in vojaških objektov.

 

Radiestezija na daljavo

Nekateri ljudje imajo sposobnost teleradiestezije, torej radiestezije na daljavo. Ob pomoči slike, podpisa ali osebnega predmeta lahko ugotovijo, kje je pogrešana oseba, ali še živi, najdejo izgubljeni ali ukradeni predmet ipd. Škodljivost sevanja v prostorih ugotavljajo tudi na daljavo, po načrtu stanovanja, na katerem mora biti tudi podpis osebe, ki pozna bivališče.

 

Vrste škodljivih sevanj

Vire škodljive energije delimo na tri skupine: naravne, umetne in kozmične. Negativna energija lahko seva zaradi trenja podzemnih voda s tlemi, rudnin in mineralov, geoloških prelomnic, podzemeljskih jam ali pečin. Takšna območja radiestezisti imenujejo geopatogene cone. Naravni viri negativne energije so povsod, toda skrbijo naj nas samo tisti, ki so na mestih, kjer preživimo veliko časa. To so spalnica, dnevna soba, delovni prostori, šolske učilnice … Če človek dalj časa spi nad podzemnim vodnim tokom, ki škodljivo seva, izkušnje kažejo, da lahko v štirih do šestih letih pride do motenj v telesu, iz katerih se lahko razvijejo kronična obolenja. K sreči ni vsako sevanje podzemnega vodnega toka enako nevarno ali škodljivo. Škodljivost sevanja je odvisna od vodne mase, hitrosti pretoka, njene globine in vrste tal. Poleg tega podzemni vodni tok ne seva povsod enako intenzivno.

Umetni izvori energije so vsi izvori elektromagnetne in nuklearne energije. Elektrika, ki je naši civilizaciji prinesla toliko udobja, je tudi izvor sevanja elektromagnetnih polj v okolje. Ta polja so razmeroma škodljiva za vsa živa bitja v njihovi bližini, stopnja škodljivosti pa je odvisna od voltaže. Večja ko je napetost električnega toka, močnejše je črpanje bioenergije iz organizmov. Če se dalj časa zadržujemo na mestu, kjer deluje takšna sila, bo to oslabilo naše energetsko polje, izzvalo neravnovesje in mutacije celic.

Naš planet že od nastanka nenehno bombardirajo pozitivni in negativni kozmični žarki. Kozmični žarki prodrejo do 450 metrov pod zemeljsko površje in 600 metrov pod vodo. Dejavnost kozmičnih žarkov je podnevi za 70 odstotkov močnejša kot ponoči. Zemlja vpija te žarke in jih pozneje oddaja, navadno ponoči. Po nekaterih raziskavah prihaja iz vesolja na zemljo približno 25 vrst kozmičnih žarkov. Dr. Ernest Hartmann je odkril mrežo iz horizontalnih in vertikalnih črt, širokih 20 centimetrov, ki teče v smeri sever-jug in vzhod-zahod. Ta mreža sama po sebi ni nevarna, razen na mestih, imenovanih Hartmannovi vozli, ki jih aktivirajo bočni signali podzemnih vodnih tokov. Tudi Curryjeva mreža se razprostira po vsem planetu, le da v smeri severozahod-jugovzhod in jugozahod-severovzhod. Pasovi so široki približno pol metra, razdalja med njimi pa znaša 3,5 metra.

Po radiestezijskih meritvah znaša valovna dolžina zdravega človeka približno 50 centimetrov. Vsako večje odstopanje pomeni, da je človekovo energijsko ravnovesje že načeto. Druge valovne dolžine so škodljive, ker vsiljujejo celicam drugačno nihanje; manjše valovne dolžine povzročajo vnetna stanja, večje valovne dolžine pa tvorbo tumorjev. Pod vplivom zelo škodljivih sevanj so ljudje izčrpani in utrujeni, pri delu se težje zberejo, ponoči jih pogosto tare nespečnost, tlači mora ali pogosto hodijo na stranišče. Tudi depresija, utrujenost, pogosti glavoboli in zvišan krvni tlak so lahko posledica bivanja na škodljivem območju. Več raziskav je potrdilo, da so rakavi bolniki od dve do deset let ležali na geopatogenih pasovih, bodisi Hartmannove bodisi Curryjeve mreže.

Za zdravje je torej nadvse pomembna lega postelje. To so eksperimentalno dokazali na Inštitutu Maxa Plancka v Berlinu, kjer so ugotovili, da se v telesu, ki leži v smeri sever-jug tvori največ rdečih krvničk. Če stoji postelja na pozitivnem mestu, človek potrebuje manj ur spanja, zjutraj pa se zbudi svež in spočit. Enako velja za delovno mesto. Če delo opravljamo na pozitivnem mestu, se lažje zberemo, smo bolj ustvarjalni in dobro razpoloženi.

 

Kako odkrijemo negativna in pozitivna mesta? 

Prvi kazalnik je naše počutje in zdravstveno stanje, drugi kakovost spanja. Če imamo doma hišne ljubljenčke, nam lahko služijo kot barometer, ki kaže zdrava in škodljiva mesta. Po ljudskem izročilu so mesta, kjer se rade zadržujejo mačke in mravlje, za človeka škodljiva, medtem ko se psi zadržujejo na energijsko pozitivnih mestih. Najbolj zdravo je, če ležimo z glavo obrnjeno proti severu in z nogami proti jugu.

 

Kako se zaščititi?

Zaščite pred sevanji so skorajda tako stare kot radiestezija. Nekoč so ljudje spali na naravnih materialih, kot so ličkanje, slama ali žima, ki so jih že deloma zaščitila pred sevanji. Vsako leto so dali pod posteljo nov venec iz preluknjanih divjih kostanjev. Tradicionalna zaščitna sredstva so tudi praprot, oglje in minerali. Lesno oglje je eno od najpreprostejših sredstev in začasno nevtralizira sevanje. Postavimo ga pod posteljo ali delovni stol. Tudi morska sol zadržuje škodljiva žarčenja. Raziskave so pokazale, da morska voda ne seva in zadržuje škodljivih sevanj, ki prihajajo z dna. Nekateri radiestezisti verjamejo v učinkovitost ogledala, ki ga obrnemo proti tlem in položimo pod posteljo. Drugi svetujejo, da na škodljivo mesto postavimo ribje konzerve; olje namreč vsrka geopatsko energijo. Deset konzerv pod posteljo je menda dobra zaščita za mesec dni. Če dve steklenici − najboljše oblike so tiste za viski − postavimo v smeri vodnega toka, tudi preprečimo škodljivo delovanje vodnega toka. Nekateri prisegajo ne vodo; verjamejo namreč, da kozarec vode, ki ga postavimo pred televizijski sprejemnik, varuje gledalca pred sevanjem.

Psi se zadržujejo na energijsko pozitivnih mestih. Mesta, kjer se rade zadržujejo mačke in mravlje, so za človeka škodljiva.

V zadnjem času so radiestezisti ustvarili številne naprave za zaščito pred škodljivimi sevanji. Na voljo so različni zaščitni ploščinski moderatorji, ki temeljijo na posebni ornamentiki, simbolih in spiralah. Takšna zaščitna sredstva je treba postaviti na energetsko nevtralna mesta. Za zaščito pred zemeljskimi sevanji so še nedavno uporabljali posebne alufolije, ki so jih položili pod vzmetnico, in plošče iz nerjaveče pločevine posebne sestave. Razširjena je tudi raba kovinskih palic, ki odbijajo negativno energijo, svinčenih plošč in celo bakrenih žic. Zaščitnih naprav, ki preprečujejo pešanje zdravja zaradi škodljivih sevanj, je torej kar nekaj. Še vedno pa se lahko škodljivim sevanjem izognemo tako, da prestavimo posteljo, stol ali mizo ter poskrbimo, da se zadržujemo na nevtralnih in blagodejnih mestih. Če ne zaupamo lastni presoji in občutkom, se lahko vselej obrnemo na izkušenega radiestezista, ki jih v Sloveniji ni malo.

 

Vir: Franc Šturm, Društvo radiestezistov Ljubljana, Viva medicina in ljudje

 

Sanjava, da so zemlja, zraki, voda,

v skupni rabi za ves rod, se vsem bistri.

Dolžni skrbet za vsak svet smo, za vse tri, da vestno tli svetlova preporoda.

dr. Janez Kopač